Bijzondere wand- en vloerafwerking

Toepassing

Een volledig pakket Béton Ciré Pro materialen bestaat uit het cement + vloeibare (gekleurde) hars waarmee de mortel wordt aangemaakt. Daarbij horen een impregneer en coating om de stuclaag goed te beschermen tegen vuil en vocht.

U kunt kiezen uit  76 sprekende kleuren.

Kenmerken van onze Béton Ciré Pro

 • gebruik van vloeibare pigmenten  – zeven van pigmentpoeder/cement niet nodig.
 •  béton ciré Pro hars en vloeibaar pigment kan apart geleverd worden (economischer in gebruik).
 • de 2 lagen Béton Ciré Pro zijn gemakkelijk op één dag aan te brengen (ca 3 uur droogtijd tussen de lagen).
 • Béton Ciré Pro heeft een langere verwerkingstijd dan een gemiddelde béton ciré.

De cementmortel is geschikt voor praktisch elk gewenst oppervlak (vloer/wand/plafond) en hecht door z’n unieke samenstelling op een groot aantal typen ondergronden. De stuclaag is zeer dun (2 a 3 mm in 2 lagen) maar vanwege de cementbasis bijzonder sterk en slijtvast in tegenstelling tot vergelijkbare stucproducten op kalkbasis.

Met name dankzij bijbehorende unieke afwerkproducten is béton ciré Pro geschikt voor zowel binnen en buiten maar met name ook voor natte ruimten (compleet waterdichte afwerking). Béton ciré Pro oppervlakken, zoals aanrechtblad en doucheruimte, kunnen met reguliere schoonmaakproducten worden onderhouden en gereinigd. Agressievere middelen als chloor, bleek of antikal worden afgeraden.

Ondergronden

Béton Ciré Pro hecht op praktisch alle standaard bouwmaterialen in combinatie met juiste de primer/uitvlaklaag. Vereiste is dat de ondergrond star, vet en stofvrij is.

Hechting o.a. op:

 1. beton en cement (vloer)
 2. watervast gipsplaat/gipsblok
 3. kalkzandsteen of gasbeton
 4. hout (watervast plaatmateriaal)
 5. (bestaand) tegelwerk
 6. (bestaand) metselwerk
 7. (bestaand) stucwerk (geen gipsstuc in natte ruimten)
 8. polystyreen (Wedi-systeem)

Sommige oppervlakken kunnen voor een optimaal resultaat eerst worden uitgevlakt.

Vraag & Antwoord

1. Kan Béton ciré Pro ook op de vloer?

Béton ciré Pro kan op een uitgewerkte vlakke (zand) cement of betonnen vloer (tevens Lewisplaatvloer of Anhydriet) worden aangebracht, eventueel in combinatie met vloerverwarming (op waterbasis). Dit kan tevens in de badkamer/doucheruimte. Een houten vloer als ondergrond is niet mogelijk.

2. Hoeveel kleuren Béton ciré Pro zijn er?

Er zijn inmiddels 66 kleuren in onze béton ciré Pro. Eventueel kunnen wij een kleur voor u mengen aan de hand van een staal.

3. Is er een prijsverschil in de kleuren?

Er is geen prijsverschil tussen de verschillende kleuren.

4. Wat is de gemiddelde prijs van béton ciré?

De gemiddelde materiaalprijs voor een badkamer (incl. afwerking) is €45 incl. BTW per m2. Voor het aanbrengen komt hier (voor een ruimte tussen de 15 en 25 m2)  ca. €100 per m2 bij. Dit is echter een globale richtprijs, er kan bij de specialist echter altijd een vrijblijvende offerte per project worden aangevraagd.

5. Hoe lang duurt het  aanbrengen van het béton ciré?

Het béton ciré Pro proces bestaat uit 5 fasen: béton ciré laag 1 –  béton ciré laag 2 – schuren, droogtijd 4 tot 6 dagen – impregneren – coating.  Gemiddeld duurt het gehele procédé inclusief droogtijd(en) ca 1,5 week.

6. Is een aanrechtblad van béton ciré Pro ook mogelijk en hoe zit dat met vlekken?

Voor aanrechtbladen adviseren we als ondergrond watervast multiplex. Bestaande bladen kunnen in sommige gevallen ook als ondergrond volstaan. Er is sterke 2-componenten coating die bestand is tegen vocht en (vet)vlekken. Voor intensief gebruik wat betreft frituren/wokken is geen 100% vlekvrijgarantie te geven.

7. Wanneer worden de workshops gegeven?

De workshopdata staan vermeld op de workshop-pagina. De workshops vinden doorgaans plaats op woensdagavond van 19.00 tot 22.00. Opgeven kan telefonisch of via de mail.

8. Kan ik béton ciré pro stucen na het volgen van een workshop?

Na het volgen van de workshop kan iedereen in theorie werken met béton ciré pro. Een beetje durf, handigheid en vooral netjes en geduldig werken helpt daarbij. We raden voor de doe-het-zelver echter aan met een kleiner project/m2 te beginnen.

9. Kan béton ciré Pro ook over tegels worden aangebracht?

Béton ciré Pro kan over bestaand tegelwerk (mits degelijk en vlak). Enig voorwerk/uitvlakwerk is noodzakelijk.

10. Is béton ciré Pro ook echt geschikt in de douche of bad?

Béton ciré pro is geschikt voor vloer of wand in de douche als ook in het bad. Voor deze ruimten dient extra aandacht te worden geschonken aan de ondergrond/voorbereiding. Douchevloeren dienen heel goed op afschot (aflopend naar afvoer) te zijn gemaakt en het béton ciré pro stucwerk dient met name in de natte delen mooi dicht en vlak te zijn gestuukt.

11. Hoe zit dat met het onderhoud en schoonmaken?

Onderhoud van het béton ciré Pro met reguliere schoonmaakmiddelen (groene zeep) Geen chloor of bleek. Antikal alleen sporadisch en direct met veel water afspoelen. Zie voor uitgebreide informatie onze download-infobladen.